Makalöst bra med The Wicked Show

2004-09-30   |   Av Sofia Persson   |   Östersunds Posten
Igår kvällhölls musik och dansshowen The Wicked Show för andra året i rad på Storsjöteatern, och jag ska tala om en sak för er gott folk: Det var helt makalöst bra.
Mer! Mer! Mer!

Ja, jag älskar verkligen det här. Jag älskar idén. Jag älskar upplägget. Jag älskar uppträdandena. Och framör allt - Jag älskar att Daniel Hessel för ett drygt år sedan drog igång det här - och gav alla dessa talangfulla unga människor chansen att få stå på en stor scen som Storsjöteaterns ju tveklöst är.

Och det inför en så stor publik som det var igår, och garanterat också är imorgon lördag då årets andra show hålls. Ett helt outstanding initiativ, jag bugar mig djupt. Nu till hur det såg ut på plats igår: Ganska nära fullsatt. Väldigt blandat folk i publiken och inte alls bara kompisar till de medverkande som det annars kan vara lätt att tro..

Och själva showen sen. Ja den var indelad i två delar: en show/dansdel och en del som mer höll fokus på själva musiken. Det hela började med mäktiga presentationer av samtliga 38 deltagare på en storbildsskärm framme på scenen, och sen rullade det vara på: Det var breakdance, det var hip hop, det var ös, det var handklappningar från publiken, det var busvisslingar och hurrarop, ja det var helt enkelt allt jag någonsin kunnat hoppas på.

Helheten var verkligen helt fantastiskt. Och just därför ska man man egentligen plussa extra på nån en sån här gång, för det är inte det som är grejen, tvärtom är det helheten som räknas, allas insatser, rutinerad som orutinerad. Men... jag kan inte låta bli.

En tjej var var nämligen så något alldeles extra i mina ögon och öron - och därför måste jag också få säga det. Åsa Wiklund var namnet.

SÅsa Wiklund

Och låten honsjöng igår, Out of me and you, klingade så extremt himla mycket schlagerseger att jag inte kunde låta bli att tänka "Varför sjöng hon den här. Varför anmälde hon inte den till Melodifestivalen istället?", när jag efter showen fick höra att hon skrivit den själv. Men men. Så är det. Nu fick vi ju njuta av den under The Wicked Show istället, och det var ju inte helt fel det heller.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att showen igår var en riktig fullträff. På mer än ett sätt. I tider som dessa, då unga, talangfulla människor kapas vid fotknölarna av idioter till "experter" i underhållningsprogram i TV, är ett sånt här grepp helt ovärdeligt. Här får alla göra sin grej, oavsett vad den är - och de får göra det glada, stolta och lyckliga. Inte gråtande, ledsna, och med krossade drömmar.

Daniel Hessels - Spin Productions är helt enkelt en drömfabrik. En drömfabrik helt befriad från självutnämnda talangexperter med facit på hand och avrättning i blicken. Skönt.

Sofia Persson - Östersunds Posten

Andra Artiklar
The Wicked Show
Underbar Wicked Show är kort

Satt på andra raden, plats nummer 18 och såg The Wicked Show...

The Wicked Show
Makalöst med The Wicked Show

Ja, jag älskar verkligen det här. Jag älskar idén. Jag älskar upplägget...

Fullpott För The Wicked Show

Tredje gången gillt brukar man säga, och när det gäller The Wicked Show...

The Wicked Show
The Wicked Show

Tillbaka till The Wicked Show. Made with love by Spin Productions...